מחפשים להצליח בדיאטה? תכירו – דיאטה לפטינית
מדיאטת הכסאח והצום המלא ועד לדיאטות מבוססות צמחי מרפא ותה מיוחד להורדת התיאבון, מי שבאמת רוצה לרזות ניסה כבר לא מעט דברים. כפי שאתם בטח יודעים היטב, לא כל הדיאטות מוצלחות בפועל כפי שהן נראות על הנייר. מנגד יש דיאטות מפתיעות בצורה יוצאת דופן, כאל שמתכתבות עם הגוף האנושי כאילו נולדנו בשביל הדיאטה הזו, והיא נוצרה עבורנו. דיאטה לפטינית היא דוגמא קלאסית לדיאטה שכזו.
עם בסיס מדעי יציב וקל להבנה, תוך יצירת הרמוניה במערכת העיכול, הדיאטה הלפטינית מובילה אנשים לירידה הדרגתית ובריאה של עד 3 ק”ג בחודש, כל חודש, כל עוד הם רוצים בכך, ובלי לייצר בעיות ותופעות לוואי. לא לגווע ברעב, לא לחוות חוסר שקט ועצבנות, כל אלו לא מגיעים לידי ביטוי עם הדיאטה הלפטינית, אז טוב שהבינו את זה, ויפה שעה אחת קודם.
איך זה עובד?
כמעט הפוך מדיאטות כסאח אלימות, הרי שהדיאטה הלפטינית עובדת עם הגוף, לא נגד הגוף. ההבנה המדעית כי הגוף שלנו צריך כמות מסוימת של מזון היא הבסיס לדיאטה זו, כאשר אין כל צורך למנוע או לגרוע ממנו את המזון לו הוא זקוק.
היופי של הדיאטה הזו הוא כי:
- אוכלים לשובע, כמה שצריך כדי להרגיש תחושת שובע אמיתית
- נמנעים משקילת מזון, הגבלות על כמויות מזון ואכילת ארוחות לא משביעות
- היא עובדת לכל החיים, שכן היא מובילה לשינוי ואיזון הורמונלי ובעצם לאורח חיים בריא
- היא מתחילה בניקוי לפטיני שמחזיר את הגוף שלנו לאיזון כדי שנוכל לאכול, לשבוע ולרדת במשקל
השינוי שדיאטה זו יוצר בגוף שלנו ובחיים שלנו הוא הדרגתי ומדויק, ולכן הוא נשאר איתנו לאורך זמן, אפילו לכל החיים. ברגע שמתחילים קשה לעצור, מהסיבה הפשוטה – אין כמעט מגבלות. לא סופרים קלוריות כי אין כבר צורך. לא נאבקים בחשק למתוק כי הוא פשוט נעלם מעצמו. לא עוברים מסע ייסורים של הימנעות ממזונות שמתחשקים לנו דרך תפריטים חסרי רחמים. פשוט מתמסרים לאכילה נכונה ומגלים כמה קל הכול נהיה, כולל הגוף שלנו.
אוקיי, אבל מה הסיפור עם השם הזה?
בדקנו, לפטין זה לא מדינה בצפון אירופה, או שם של איזה ממציא דיאטות מפורסם. השיטה הזו של דיאטה לפטינית נקראת כך על שם הורמון, ולא סתם הורמון, אלא אחד ההורמונים החשובים ביותר וזה שיהפוך להיות החבר הכי טוב שלכם בדיאטה הזו, ובעצם לכל החיים.
הלפטין (Leptin) הוא הורמון שתפקידיו העיקריים הם –
- יצירת תחושת שובע לאורך זמן
- שמירה על מאזן השומן בגוף
ההורמון הזה מיוצר כמעט באופן בלעדי בתאי שומן, וככל שיש יותר תאי שומן, יש יותר לפטין, מה שאומר שככל שיש יותר שומן, המוח מקבל איתות הורמונלי שיש מצב של שובע. הרבה דברים בחיים יכולים לפגוע באיזון ההורמונלי, ואנו מרגישים רעבים גם כשאין באמת רעב. הדיאטה הזו בעצם מאזנת את המערכת, ואז אנחנו שבעים לאורך זמן, אבל שבעים באמת, בלי צורך בנשנושים ובסוכר עודף.
קרדיט תמונה pixabay