PRP לטיפול בהתקרחות גברית
PRP לטיפול בהתקרחות גברית
אין ספק כי למרות תספורת המארינס הגברית והסקסית, הרבה מאוד גברים וגם נשים היו שמחים לגלות שהם מצאו פתרון להתקרחות שלהם, ומפסיקים לחפש פתרונות שלא הועילו להם היום בשום דבר כמו תרופות, תהליכים שונים והבטחות ריקות מתוכן.
הטיפול החדש PRP לטיפול בהתקרחות גברית, הוא הבשורה הגדולה לקרחים ויש בו מן ההיגיון, מן המדע ומן התקווה שהוא אכן יעשה את מה ששום טיפול אחר לא עשה לפניו- יגרום לקרקפת קירחת להצמיח שיער.
למנוע קרחת אי אפשר, את זה כולם יודעים. גם רופאים המטפלים בתחום וגם אנשים שסובלים מהתקרחות. אבל מסתבר שעד כה לא מוצו על הדרכים להצמיח שיער כי הטיפול החדש מצליח לעשות את זה לא רע בכלל.
נשירת שיער יכולה להתרחש על רקע של טראומה זמנית, בעיה הורמונאלית או מצב רפואי זמני כלשהו. אבל אם ההתקרחות היא על רקע גנטי, אין מה לעשות והאדם יתקרח. זה צו בין דורי. ידוע כי התופעה יותר גבוהה אצל גברים מאשר אצל נשים וידוע גם שהיא מדירה שינה מעיניהם. כל גבר היה רוצה להסתובב עם רעמת שיער מתבדרת… ולבחור את התספורת שמתחשק לי בלי לעשות קרחת כי אין ברירה, בניסיון לטשטש קרחת ולהפוך אותה לתספורת מארינס אופנתית.
כיצד מזהים התקרחות?
לנשירת שיער יש דרכים שונות. היא יכולה להיות הדרגתית ויכולה להיות פתאומית. היא יכולה להיות רק בקרקפת או בכל הגוף, היא יכולה להיות זמנית או קבועה.
ההתקרחות הכי נפוצה מתחילה בקדמת הראש בחלק העליון. אצל גברים היא מתחילה מהמצח. יש גם סוג של התקרחויות נקודתיות והיא יכולה להתרחש גם בגבות או בזקן. התקרחות יכולה להתרחש על רקע של לחץ נפשי, תרופות, טיפולים כימותרפיים ועוד. אם לא מדובר בהתקרחות על רקע גנטי, השיער יחזור לתפקד ולצמוח בהמשך כרגיל. Androgenetic Alopecia זהו שמה של הסיבה הכי נפוצה להתקרחות, והיא עוברת גנטית במשפחה.
PRP לטיפול בהתקרחות גברית, מסייע גם לגברים עם רקע גנטי של התקרחות להצמיח שיער. הוא אינו גורם לתופעות לוואי והוא חומר אוטולוגי- חומר שהגוף מכיר והוא נלקח מהדם של המטופל. טיפול זה צריך להיעשות בסדרה של טיפולי שיער. בנוסף בתמונת השיער ניתן לראות עובי וצפיפות שיער רבים יותר וכן שיער יותר חזק. טיפול PRP מהווה טיפול חדשני פורץ דרך.. בניגוד לטיפולים אחרים המתמקדים במניעת התקרחות, מטפלת שיטה זו בהתקרחות עצמה ויוצרת צמיחה והחייאה מחדש של זקיקי שיער.
האם הטיפול יעיל? מחקרים מצביעים על התשובה: כן
ב 2019, קבוצת חוקרים בדקה ממצאים של טיפולים נגד התקרחות בשיטת PRP. המסקנה פורסמה בכתב העת Aesthetic Plastic Surgery. המחקר כלל סה”כ 262 נחקרים אשר סבלו מהתקרחות וסיכם שהטיפול בעזרת PRP צמצם את תופעת איבוד השיער, והגביר את עובי השיער ודחיסותו.
מחקר נוסף שנערך ב 2019 אשר התפרסם ב Dermatologic Surgery, בחן 19 ממצאים של מחקרים שונים לטיפול בהתקרחות בעזרת PRP. המחקרים כללו סה”כ 460 מטופלים. המסקנה ברורה: רוב הממצאים דיווחו שהטיפול ב PRP הוביל לגדילה מחדש של השיער בקרב הסובלים מהתקרחות.
מה זה טיפול PRP?
הטיפול החדש והמבטיח PRP לטיפול בהתקרחות הגברית, הוא אחד הטיפולים המבטיחים ביותר היום בתחום של הצמחת שיער וטיפול בהתקרחות. מדובר על הפקת דגימת גם מהמטולים. זו עוברת ניקוי של תאי הדם האדומים ומתקבל ריכוז של טסיות גם. ידוע הוא כי אחד הגורמים להתקרחות הוא חוסר בזרימת דם לזקיקי השיער. את הנוזל המופק מזריק הרופא לקרקפת במקומות בהם יש נשירת שיער. כך כאשר הדם החדש זורם בתאים, השיער צומח מחדש.
אין ספק כי מדובר בטיפול מהפכני שלא נוסה עד היום. ממחקרים עלה כי בטסיות שיש בדם, יש חלבונים אשר גורמים להתחדשות העור והצמחת שיער. עבור אנשים מתקרחים זה לא פחות מנס. כאשר מזריקים את החומר המרוכז יש בטסיות פלזמה פי כמה וכמה מאשר האחוז הטבעי שלה בדם זה מה שבעצם גורם לתאים להתעורר ולהצמיח שיער.
בתוך הנוזל המופק והמוזרק לקרקפת, יש כ-20 מרכיבי גדילה המשפיעים על הדם ומאפשרים אספקת דם יותר טובה לרקמות. בנוסף החלבונים משפיעים על חידוש התאים ובפלזמה גם גורמי גדילה מונעי תהליכים דלקתיים אשר התגלו כמעכבי צמיחת שיער.
מנגנון הפעולה הייחודי של טיפול ה-PRP הוא זה שגורם היום להרבה גברים מתקרחים לחייך. אצל 90% מהם אחרי טיפול PRP יצמח שיער.
גברים מעדיפים שיער- עכשיו יהיה להם!
התקרחות זה אחד הנושאים הכי משמעותיים אצל גברים וגם אצל נשים. על פי מומחים, גברים מקריחים בעידן הזה הרבה יותר מאשר דורות קודמים במשפחה שלהם. מי שסובל מהתקרחות מנסה כמעט כל פורום, עצה, מכשיר, תכשיר וטיפול שיוכלו לסייע לו להצמיח שיער מחדש. כשאין ברירה פשוט מגלחים את הראש ותודה למארינס…
יש היום כל מיני טיפולים למניעת התקרחות או להצמחת שיער. אחד המובילים שבהם הוא PRP לטיפול בהתקרחות גברית. הוא נחשב כטיפול פורץ דרך המביא בשורה ותקווה חדשה לאלפי גברים הסובלים מחוסר ביטחון בשל התקרחות.
בעבר, נחשבה התקרחות כסימן מובהק להזדקנות, זה מה שעלה ממחקרים שנעשו לפני עשור. היום
השתנתה התפיסה, אולי בגלל שעיצובי השיער התחשבו בחסרי השיער והמציאו תספורות שלא תלויות בשפע של שיער, כך בעצם חמקו הקירחים אל האופנה והם מסתובבים היום בגאווה עם קרקפת מגולחת וזקן עבות. אופנה אמרנו.
קרחת היא גברית, אבל שיער? קצת יותר…
במחקר שנעשה בארה”ב עלה כי גברים נתפסים כיותר גבריים כאשר יש להם קרחת מאשר גברים שיש להם שיער דליל או שפע שיער. שוב זה עניין של אופנה ושל שינוי תפיסת המציאות בהתאם אליה.
2.25% מהגברים מקריחים כבר בגיל 30, עד גיל 35 יאבדו שני שליש מהם את השיער. אחרי גיל 35 אצל קרוב ל- 80% מהגברים תהיה התמעטות שיער הדרגתית. גם אצל נשים המצב לא אופטימלי. מחצית מהן תסבולנה מנשירת שיער, חלקן בעקבות דיאטות חריפות, שינויים הורמונאליים הריון ולידה.
ומה שאמרו בעבר אומרים גם היום. ההתקרחות היא גנטית וקשה למצוא מישהו שופע שיער בדורות הקודמים של משפחה שכל הגברים בה מתקרחים מוקדם. ככה זה עובד. בנוסף לגנטיקה יש גורמים משפיעים כמו עישון, טראומה, תזונה לקויה, חשיפה לשמש מחלות עור הקרקפת ועוד.
PRP לטיפול בהתקרחות הגברית הוא הטיפול המוביל והכי יעיל בטיפול בהתקרחות.